Korennieuws

Deze pagina is bedoeld voor allerlei nieuwsberichten. Zend uw bericht aan de secretaris of aan de voorzitter.


Cappella Calluna, het a capella projectkoor onder leiding van Marieke Lodder, sloot op 11 oktober 2022 het zomerseizoen af met een feestelijke openbare repetitie. Meteen daarna startte Cappella Calluna met een nieuw project, In dit nieuwe project staat er weer een gevarieerd repertoire uit verschillende stijlperioden op het programma, zoals een aantal liederen uit de renaissance, te weten het verstilde motet O magnum mysterium van de Spaanse componist Tomás Luis de Victoria, het Italiaanse madrigaal Il bianco e dolce cigno van Jacob Arcadelt en het chanson En m’oyant chanter en de Maria-antifoon Ave Regina Caelorum, beide van Orlando di Lasso. Ook Mozart komt in het nieuwe project langs, met Viva la libertà uit zijn opera Don Giovanni.

Een aantal liederen uit de negentiende eeuw staat eveneens op het programma zoals Over hill, over dale, een speels lied van John Hatton op een tekst van Shakespeare en I seraillets Have, een Deens gedicht op muziek gezet door de Zweedse componist Wilhelm Stenhammar.

Het vurige Békesség-óhajtás van de Hongaarse componist Zoltán Kodály vormt een overgang naar het hedendaags repertoire dat ingestudeerd gaat worden: van James Macmillan (geb. 1959) het stralende O radiant dawn en van Ester Mägi, de ‘’first lady of Estonian music’’, die vorig jaar op 99-jarige leeftijd overleed, het vlotte Ubi bene.

Gaandeweg zal het repertoire verder uitgebreid worden.

Cappella Calluna zingy op: dinsdag van 20.00 tot 22.00 uur in de Doopsgezinde kerk, Paslaan 6, 7311 AK Apeldoorn

Voor nadere informatie, zie de website www.cappellacalluna.nl