Skip to main content

Kwartiermaker Kinder- en Jeugdkoorzang

Sinds medio februari 2023 werkt Irene Willems als Kwartiermaker Kinder- en Jeugdkoorzang voor Koornetwerk Nederland. Irene pakt op wat er afgelopen tijd al in gang gezet is, werkt aan de ontwikkeling van een netwerk dat aan de slag kan voor de jeugd én aan concrete activiteiten.

Een van haar eerste activiteiten is een online workshop op maandag 27 maart waarvoor iedere geïnteresseerde zich kan aanmelden.

Haar opdracht vloeit voor uit het Herstel- en Toekomstplan van Koornetwerk Nederland waarin de samen zingende jeugd een belangrijk speerpunt is. “Natuurlijk begint alles met een goede basis: zingen op de basis- en middelbare school. Maar je moet reëel zijn: niet elk kind wordt enthousiast van zingen. En als het wat ouder wordt, is er zó veel te ontdekken. Kinderen hoppen van de ene naar de andere hobby. Wat wel kan? Zorgen voor een divers aanbod voor wie wel samen wil zingen. En: zaadjes planten die ook op latere leeftijd nog kunnen ontkiemen. Want de jeugd heeft de toekomst.”

Volgens Irene moet zang op de basisschool een veel prominentere plaats krijgen. “Daarom gaan we nog beter aanhaken bij Meer Muziek in de Klas. Maar er zijn ook mooie kansen ná school. Je kunt kinderen dan op een ontspannen manier met zingen bezig laten zijn, met muziekspelletjes en zingen in combinatie met dans. Samen Zingen 2.0 noem ik het. Bovendien ontzorg je de ouders en bespaar je ze de BSO. Als dat geen win-win is…”
Heb je een vraag voor Irene? Wil je meedenken? Heb je een briljant idee?

Stuur haar een e-mail via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.